De Foarikker

In 2012 ging De Foarikker, als onderdeel van het jeugdwerk van de Protestantse Gemeente in Burgum, organisatorisch op de schop. De jeugdsoos werd omgedoopt tot jongerencentrum en moest dé spil worden binnen het jeugdwerk. Ik ontwierp voor het nieuwe jongerencentrum een visuele identiteit én ontwikkelde verschillende communicatiekanalen.

Het logo
Het Foarikker-logo stelt een tekstballon voor die ‘communicatie’ symboliseert. Alle geledingen binnen het jeugdwerk van de Protestantse Gemeente in Burgum communiceren tegenwoordig via de naam ‘Foarikker’ en maken gebruik van het Foarikker-logo. Verder wil de Protestantse Gemeente in Burgum jongeren in contact brengen met het woord van God, de ‘Foarikker’ communiceert dan ook over het Christelijk geloof.

Door de naam van de betreffende geleding als titel onder het logo te plaatsen, ontstaat er een persoonlijk logo voor iedere geleding.
De spreuk ‘Wij geloven in’ + variabel achtervoegsel kan onder het logo gebruikt worden in verschillende media, bijvoorbeeld in combinatie met een foto.

Communicatiekanalen
Naast een jongerencentrum moesten er verschillende communicatiekanalen komen om met jongeren én hun ouders te kunnen communiceren over het jeugdwerk. Iedere geleding kreeg een mailaccount onder de Foarikker-domeinnaam, er is besloten gebruik te maken van social media en ik ontwikkelde een speciale jongerenwebsite.

Iedere geleding heeft binnen de jongerenwebsite een eigen pagina gekregen die door de geleding zelf beheert wordt. Naast algemene informatie voor de betreffende doelgroep(en), plaatst een geleding op haar pagina activiteiten en actuele verhalen. Op de voorpagina van de jongerenwebsite komen informatie, verhalen, activiteiten en social media samen.

www.foarikkerburgum.nl

logo3-foarikker

logos2-ondertitel-foarikker

foto-spreuk-foarikker

website2-home-foarikker

 

website-geleding-foarikker