Strune.frl

Voor de Friese domeinextensie .frl bedacht ik een nieuw campagne concept om de verkoop van premium domeinnamen te stimuleren.

Het idee
Waar de nadruk lag op het benoemen van de voordelen en succesverhalen van de Friese domeinextensie, stelde ik voor om simpelweg te laten zien hoeveel mooie namen er nog beschikbaar zijn. En vooral ook welke.

Door gewoon tegen de mooiste domeinnamen aan te lopen, wordt een gevoel van hebberigheid aangewakkerd wat de verleiding tot een aankoop vergroot.

Strune
– een typisch Friese uitdrukking die veel gebruikt wordt voor het ‘struinen’ naar mooie vondsten, bijvoorbeeld op een rommelmarkt op de vroege zaterdagochtend.

De Friese doelgroep weet meteen wat ‘strune’ betekent. Hoefde alleen nog maar de link met domeinnamen gelegd te worden, want ‘strune’ kan naar alles, ook domeinnamen dus!

Adverteren
Adverteer op plekken waar mensen struinen, dat was het idee. Bijvoorbeeld in het winkelcentrum d.m.v. een abri of online met banners op Marktplaats of Funda.

Campagne website
Aan de hand van aansprekende categorieën of een prijsfilter loop je tegen de mooiste Friese domeinnamen aan. Probeer het zelf op strune.frl!

PR actie
Als aftrap van de campagne stond .frl met een stand op de grootste rommelmarkt van Noord Nederland om te laten zien dat ‘strune’ óók naar Friese domeinnamen kan.

In samenwerking met BW H Ontwerpers zijn de campagne website en verschillende visuele uitingen ontwikkeld.

 

 

 

 

 

 

 

 

strune.frl - alde struner

strune.frl - quote idee

strune.frl - advertentie antiek.frl

strune.frl - quote premium domeinnamen

strune.frl - website header

strune.frl - website

strune.frl - markt